25
març
2024


Comparteix a les xarxes

El Ministre d’Empresa i Treball de Catalunya, Roger Torrent, va anunciar en una conferència de premsa que el Govern català, a través de ACCIÓ-Catalonia Trade & Investment, va atreure 880 milions d’euros en inversió estrangera en 2023 i 2.955 milions d’euros en els últims cinc anys. Aquest assoliment marca un augment del 42% respecte a l’any anterior i constitueix la xifra més alta registrada des de 1985.

L’Informe Anual de Catalonia Trade & Investment revela que durant 2023 es van formalitzar 112 projectes d’empreses estrangeres, amb la creació de 4.533 ocupacions, un 31% més que en 2022. Dels 112 projectes, el 42% van ser inversions greenfield.

Sobre les inversions greenfield, Albert Castellanos va assenyalar que «Estem immersos en la transformació del model productiu i diversificació d’inversions», emfatitzant l’atracció d’empreses que contribueixen a la transformació verda i digital de les empreses.

D’altra banda, el Ministre va destacar que «Aquestes xifres rècord demostren la competitivitat de Catalunya en el món empresarial i la confiança dels inversors internacionals al nostre país» i va subratllar que «Aquestes xifres ens ajuden a posicionar-nos internacionalment i a acompanyar les transformacions econòmiques i empresarials del país».

Si parlem de la distribució sobre la base de la seva naturalesa, en 2023, el 67% de la inversió estrangera va ser de caràcter industrial, el 26% en sectors de tecnologia, el 14% en ciències de la vida, el 12% en automoció, l’11% en videojocs i el 10% en alimentació. Aquesta diversificació també es reflecteix en l’origen de les inversions, provinents de més de 30 països, liderats pels EUA (21%), França (13%) i el Regne Unit (9%).

Actualment, Catalunya compta amb gairebé 600 projectes en desenvolupament, i prop del 50% de les empreses que van invertir a Catalunya en 2023 planegen reinvertir en el futur, la qual cosa demostra la sòlida perspectiva de creixement econòmic a la regió.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades