25
març
2024


Comparteix a les xarxes

El Ministre d’Empresa i Treball de Catalunya, Roger Torrent, va anunciar en una conferència de premsa que el Govern català, a través de ACCIÓ-Catalonia Trade & Investment, va atreure 880 milions d’euros en inversió estrangera en 2023 i 2.955 milions d’euros en els últims cinc anys. Aquest assoliment marca un augment del 42% respecte a l’any anterior i constitueix la xifra més alta registrada des de 1985.

L’Informe Anual de Catalonia Trade & Investment revela que durant 2023 es van formalitzar 112 projectes d’empreses estrangeres, amb la creació de 4.533 ocupacions, un 31% més que en 2022. Dels 112 projectes, el 42% van ser inversions greenfield.

Sobre les inversions greenfield, Albert Castellanos va assenyalar que «Estem immersos en la transformació del model productiu i diversificació d’inversions», emfatitzant l’atracció d’empreses que contribueixen a la transformació verda i digital de les empreses.

D’altra banda, el Ministre va destacar que «Aquestes xifres rècord demostren la competitivitat de Catalunya en el món empresarial i la confiança dels inversors internacionals al nostre país» i va subratllar que «Aquestes xifres ens ajuden a posicionar-nos internacionalment i a acompanyar les transformacions econòmiques i empresarials del país».

Si parlem de la distribució sobre la base de la seva naturalesa, en 2023, el 67% de la inversió estrangera va ser de caràcter industrial, el 26% en sectors de tecnologia, el 14% en ciències de la vida, el 12% en automoció, l’11% en videojocs i el 10% en alimentació. Aquesta diversificació també es reflecteix en l’origen de les inversions, provinents de més de 30 països, liderats pels EUA (21%), França (13%) i el Regne Unit (9%).

Actualment, Catalunya compta amb gairebé 600 projectes en desenvolupament, i prop del 50% de les empreses que van invertir a Catalunya en 2023 planegen reinvertir en el futur, la qual cosa demostra la sòlida perspectiva de creixement econòmic a la regió.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats