04
maig
2022


Comparteix a les xarxes

La Generalitat ha posat en marxa la major mobilització de sòl logístic de la història. Ampliarà el parc logístic de Vilarodona (Tarragona) sumant-li 3.400 hectàrees brutes. Simultàniament, també es posarà en marxa un polígon similar a Lleida, en la zona de Torreblanca.

Així ho va confirmar el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en l’esdeveniment «Transformar-se per a créixer. Va imposar logístic de Catalunya», en el qual també va destacar que la logística aconsegueix el 14,4% del PIB català, amb més de 27.500 empreses del sector actives i generant 130.000 ocupacions directes.

Durant l’esdeveniment, es va recordar que en els anys 90, la Generalitat ja era conscient de la importància del sector logístic, per la qual cosa va crear l’empresa pública Cimalsa, que gestiona una àmplia xarxa de parcs logístics i planeja la posada en marxa de diverses estacions intermodals, per a facilitar el transport de mercaderies per ferrocarril.

A més de la creació de parcs logístics, mitjançant l’aprovació de Plans Directors Urbanístics (PDU), Puigneró també ha explicat que per a la Generalitat, consolidar els Ports de Barcelona i Tarragona és una política prioritària. En aquest context, va comentar que s’incrementarà un 20% el sòl logístic en els molls de Tarragona.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats