07
desembre
2022


Comparteix a les xarxes

Cepsa i Acciona-Silence s’alien per a impulsar aquest punt d’intercanvi de bateries elèctriques per a cotxes i motos. Barcelona és la ciutat pionera a posar aquesta estació en marxa. L’objectiu principal del projecte és facilitar la recàrrega ràpida de bateries.

 

Carlos Sotelo, CEO de Silence i Mobility Acciona explica, “l’usuari arriba i té una bateria ja carregada a la seva disposició”. L’executiu afegeix, “estem parlant d’un sistema més econòmic i net que el de la gasolina”.

 

L’estació d’intercanvis estarà situada al carrer Comte d’Urgell. En els pròxims mesos, les dues empreses preveuen la construcció de deu equipaments similars a la ciutat comtal i en la capital del país.

Principals avantatges del servei

El principal avantatge d’aquest nou servei és la seva immediatesa, ja que el procés és molt semblant en temps al del proveïment de carburant de combustible. A més, aquest servei impulsa la utilització de vehicles elèctrics, oferint un estalvi del 40% en el cost de compra. En aquest cas, les bateries no van incloses, es lloguen.

 

Aquest servei estarà disponible les 24 hores durant els set dies de la setmana. Els clients pagaran una quota mensual per a gaudir del servei i segons han informat alguns mitjans, una quota bastant inferior a la que es paga per combustible.

 

Aquesta prova respon a la necessitat de preveure futurs escenaris com l’augment de demanda d’hidrogen verd en el transport de vehicles per carretera. L’objectiu final és que la població tingui accés a fonts d’energies renovables, en el menor temps possible, per a garantir sense problemes trajectes llargs.

 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats