31
octubre
2023


Comparteix a les xarxes

Segons l’informe Startup Heatmap Europe 2023, Barcelona continua destacant-se com a elecció preferida d’emprenedors per al llançament dels seus projectes, mantenint aquesta posició privilegiada per sisè any consecutiu. En aquest prestigiós estudi, la ciutat catalana supera ciutats com Amsterdam, París, Dublín i Lisboa, amb un 17’1% d’emprenedors que la consideren la ubicació més atractiva per iniciar una startup.

Albert Castellanos, Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya i director general d’ACCIÓ (Agència per la Competitivitat de l’Empresa), emfatitza el paper fonamental que té en l’ecosistema de startups europeu. Ressalta que la ciutat continua atraient els talents tecnològics més destacats i destaca com les noves empreses contribueixen significativament a l’atracció d’inversions estrangeres, impulsant la innovació i la tecnologia a la regió.

Des del 2016, l’informe Startup Heatmap Europe ha avaluat les preferències dels fundadors de startups per identificar les 50 millors ciutats europees per emprendre. Barcelona ha mantingut una posició constant entre les opcions més destacades, cosa que reflecteix el seu atractiu perdurable per a emprenedors. L’ecosistema de startups a Catalunya està experimentant un creixement notable, segons l’informe “Anàlisi de l’ecosistema startup a Catalunya 2022” d’ACCIÓ-Catalunya. La regió acull més de 2.000 startups que han generat més de 19.100 llocs de treball i han atret inversions per valor de 1.653 milions d’euros el 2022, cosa que representa un augment del 6’3% respecte al 2021 i un impressionant increment del 86% des del 2016.

Els sectors clau per a les startups catalanes inclouen salut (16%), serveis empresarials i programari (12%), TIC i telefonia mòbil (6%), alimentació (5%) i finances (5%). L’informe també subratlla el creixement i l’evolució en la mida d’aquestes empreses, cosa que reflecteix la seva prominència creixent en el panorama de les startups.

L’èxit continu de Barcelona i Catalunya com a epicentre de startups ressalta el ferm compromís amb la innovació i l’emprenedoria.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats