30
juny
2022


Comparteix a les xarxes

La capital catalana únicament es troba per darrere de París, Berlín, Estocolm i Amsterdam.

Per a realitzar aquest rànquing, la consultora té en compte paràmetres com la quantitat de coworkings i acceleradores actives a la ciutat, la quantitat d’unicorns (tota companyia tecnològica que aconsegueix un valor de mil milions de dòlars en el procés de vida de la startup abans de cotitzar en borsa), la tracció que generen les principals startups i altres indicadors empresarials i econòmics.

El director general d’Innovació i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball, Lluís Juncà, ha assegurat que “aquestes dades demostren la solvent posició de Catalunya entre els principals ecosistemes de startups europeus”. Per a Juncà, “el més important és que les startups a Catalunya creixin en quantitat i en qualitat, amb un ús més intensiu de tecnologies capdavanteres i amb propostes molt centrades a donar resposta a reptes globals com l’àmbit de la salut o l’emergència climatològica”.

Quant a finançament i ocupació, el conjunt de més de 1.900 startups catalanes van aconseguir captar més de 1.400 milions d’euros d’inversió en 2021, segons dades “d’Acció” i generar més de 19.000 llocs de treball. Això suposa un creixement del 246% en relació amb el conjunt recaptat en 2020.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades