20
setembre
2017


Comparteix a les xarxes

  • Es tracta de la sisena inversió d’Amazon en els últims dos anys a Catalunya
  • El nou centre estarà dedicat a la investigació en machine learning

Amazon ha anunciat la sisena inversió a Catalunya en menys de dos anys. La multinacional del comerç electrònic obrirà un nou centre d’investigació a Barcelona durant el primer semestre del 2018 i preveu la contractació de més de 100 científics i enginyers de software en els propers anys. La xifra de la inversió no ha estat feta pública per la companyia.

La nova instal·lació s’ubicarà al districte tecnològic 22@, al mateix edifici que ocupa el Seller Support Hub d’Amazon, que començarà a operar els primers mesos de l’any que ve, i allotjarà el centre de suport a pimes per a Espanya, França i Itàlia, en el qual hi treballaran 500 persones més.

El nou centre estarà dedicat a la investigació en aprenentatge automàtic (machine learning), una rama científica de la intel·ligència artificial dedicada a aconseguir que les màquines puguin aprendre de manera automàtica i evolucionar per elles mateixes. El machine learning permet a les empreses fer prediccions més precises de com evolucionarà la demanda i estalviar així costos d’emmagatzematge.

Con ja s’ha apuntat, aquesta és la sisena inversió que ha anunciat Amazon en els últims dos anys a Catalunya, després de les del centre logístic (El Prat de Llobregat), el centre de suport de pimes per al sud d’Europa (22@ Barcelona), el centre logístic especialitzat en Amazon Pantry (Castellbisbal), el centre de distribució especialitzat en Prime Now (Eixample, Barcelona) i el magatzem logístic (Martorelles).

Amb aquesta nova inversió, Barcelona es consolida com un dels principals IT hub europeus. Segons revelava l’informe Startup Ecosystem Overview, elaborat per la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB) a primer d’aquests any, la capital catalana s’ha situat com a cinquena ciutat d’Europa en nombre d’empreses de base tecnològica, superada només per Londres, Berlín, París i Amsterdam, i just per davant de Madrid. L’extensa xarxa d’universitats que té Barcelona i la qualitat de vida són dos factors molt importants que ofereix la ciutat i la converteixen en un destí molt interessant per al talent internacional, segons fonts de la pròpia Amazon.

[09/20/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades