02
febrer
2023


Comparteix a les xarxes

Segons aquesta publicació, Barcelona és la sisena millor ciutat del món per a viure i treballar. A més és una de les principals destinacions urbanes del món. La ciutat ha escalat tres posicions en el rànquing que publica la consultora Resonance Consultancy i que, segons l’agència Bloomberg és “un estudi més complet”. El rànquing no sols contempla l’atractiu turístic, sinó que també l’habitabilitat que la ciutat ofereix, l’entreteniment, l’oferta cultural, és a dir, diferents indicadors econòmics, socials i urbanístics.

Barcelona és una de les ciutats més valorades pels experts de Resonance Consultancy, per diversos motius, com són el clima, l’arquitectura, els colorits barris, que defineixen com a artístics, sofisticats i bohemis. Aquests atributs fan que la ciutat ocupi la sisena posició en el rànquing.

En l’informe creat per “World Best Cities”, posa especial esment en l’aposta que ha realitzat la ciutat comtal, per una ciutat més verda i les iniciatives que s’han dut a terme per a millorar l’experiència turística.

Millores en la capital catalana

Després d’una situació dificil per a la ciutat, la pandèmia, el turisme a poc a poc va tornant. Els visitants es trobaran amb grans canvis a la ciutat. Un d’ells, la dificultat per a accedir amb vehicle, ja que s’ha restringit el trànsit en determinades zones i s’han augmentat els carrils bici. El rànquing esmenta la transformació del Passeig de Sant Joan en un corredor verd amb carrils bici, àmplies voreres, vegetació i bancs a l’aire lliure. També es comenta el canvi que es generarà en La Rambla, amb l’objectiu de fer-la més transitable, prescindint de la circulació automobilística.

Àrees en les quals destaca Barcelona

El rànquing es realitza sobre la base de sis àrees en les quals classifica a cent ciutats del món amb més d’un milió d’habitants. La manera de fer-ho és combinant estadístiques i opinions dels ciutadans, tant locals com turistes.

La capital catalana destaca en les àrees de place (6a posició) i product (5a posició). Place fa referència a la qualitat de vida que es gaudeix en una ciutat. Això abasta des del clima, la seguretat, la cultura i els atractius dels barris, fins als edificis, museus, transport i serveis de la ciutat. Product es refereix a totes les activitats i serveis oferts per la ciutat. Això inclou els rànquings universitaris, la connectivitat aeroportuària, els centres de convencions, equips esportius professionals i altres atractius turístics.

D’altra banda, Barcelona figura en la posició número 7 en l’àrea de programming, configurada per l’agenda cultural i gastronòmica entre altres, en la 12 en l’àrea de promotion, que recull la quantitat d’històries, referències i recomanacions compartides online sobre una ciutat, la posició 53 en people, que la conformen la taxa de immigración, diversitat i nivell educatiu  i en la 154 en prosperity, que la determinen indicadors econòmics que mesuren l’oferta laboral i la taxa d’ocupació entre altres. 

Les 10 millors ciutats del món segons el rànquing “World’s best Cities”:

  1.  Londres
  2. Paris
  3. Nova York
  4. Tòquio
  5. Dubai
  6. Barcelona
  7. Roma
  8. Madrid
  9. Singapur
  10. Amsterdam

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats