24
juliol
2023


Comparteix a les xarxes

El port de Barcelona es prepara per a l’expansió de l’amplada estàndard o internacional (UIC) al centre logístic de Can Tunis, amb l’objectiu d’enfortir la connectivitat ferroviària de les importacions asiàtiques amb la resta d’Europa. L’arribada de sis noves vies d’amplada estàndard, que es combinaran amb les existents, permetrà maximitzar la capacitat de distribució de les importacions marítimes cap al nord i el centre d’Europa, així com atraure producció d’aquestes regions al port.

L’entitat portuària ressalta que aquesta millora als trànsits ferroviaris afavorirà un equilibri òptim entre importacions i exportacions, consolidant la posició del port de Barcelona com un important hub per al flux de mercaderies entre Europa i la Xina. S’estima que l’ampliació internacional estarà a punt per a l’any 2024.

L’objectiu del port de Barcelona ha estat presentat durant la conferència Automotive Logistics a Yantai, Xina. Representants de l’entitat portuària van assistir a l’esdeveniment per promoure el paper del port a la distribució de vehicles fabricats a la Xina cap a Europa. Segons les estadístiques del port, les importacions de vehicles xinesos han experimentat un augment del 165% entre el gener i el maig d’aquest any en comparació amb l’any passat, i han arribat a un total de 114,734 vehicles. En termes generals, les importacions de vehicles han crescut un 76% durant el mateix període. El port de Barcelona ha estat rebent embarcacions multipropòsit de Cosco, utilitzant estructures especials anomenades ‘flat rack’ per transportar els vehicles a causa de l’escassetat de vaixells portavehicles al mercat internacional.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia