03
maig
2023


Comparteix a les xarxes

El gegant farmacèutic AstraZeneca invertirà 800 milions d’euros per a crear un centre de R+D a Barcelona que es convertirà en un centre de referència per a la innovació clínica a Europa en les cinc àrees terapèutiques principals de la companyia. 

La instal·lació reunirà experts en desenvolupament i operacions clíniques, ciències farmacèutiques, seguretat de medicaments i anàlisis de dades per a desenvolupar noves teràpies i abordar les necessitats no satisfetes dels pacients. El CEO de AstraZeneca va destacar la importància de la col·laboració públic-privada en el desenvolupament de nous medicaments i va anunciar els plans d’inversió de la companyia a Espanya fins a 2025.

En el sector de la recerca i desenvolupament de medicaments, Espanya destaca pel seu alt nivell de professionals i el seu ecosistema de R+D+i. Només a Catalunya, hi ha 91 centres de recerca i més de 1.300 empreses biofarmacéuticas, sanitàries, MedTech i de salut digital. El país ha autoritzat més de 900 assajos clínics amb medicaments, la qual cosa demostra el seu compromís amb la innovació.

La companyia AstraZeneca ha invertit més de 93 milions d’euros en projectes innovadors en 2021, i la inversió es va multiplicar l’any passat, arribant gairebé als 400 milions d’euros. A més, el projecte d’inversió farmacèutica internacional a Barcelona compta amb el suport de ACCIÓ-Catalonia Trade & Investment, l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la inversió exterior i la competitivitat empresarial.

Barcelona s’ha convertit en un lloc estratègic per a AstraZeneca, especialment des que va inaugurar, juntament amb Alexion, el seu centre d’assajos clínics per a malalties rares amb una inversió de 32 milions d’euros. Segons dades de ACCIÓ-Catalonia Trade & Investment, Catalunya ocupa el sisè lloc a Europa en desenvolupament d’assajos clínics, amb més de 1.200 actius, el 50% en oncologia, una de les àrees en les quals AstraZeneca és més forta. Això demostra la importància de la regió per a la companyia en la seva estratègia d’innovació i desenvolupament de medicaments.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats