18
juny
2017


Comparteix a les xarxes

  • Es tracta de l’operació immobiliària més gran de Catalunya dels darrers deu anys
  • Una cinquena part dels negocis en l’àmbit digital a Barcelona corresponen a l’e-commerce

En el que representa la sisena inversió d’Amazon a Catalunya -el passat mes d’abril va anunciar que obrirà un tercer centre logístic a Martorelles, que se sumarà a les seves instal·lacions al Prat de Llobregat i Castellbisbal- el gegant del comerç electrònic ha llogat 11.000 m² d’oficines al districte 22@ de Barcelona per instal·lar el seu Seller Support Hub, un centre de suport a les pimes del sud d’Europa que venen a través de la seva plataforma.

El grup Castellví i els fons Stoneweg i 1810 Capital Investments han signat amb Amazon el contracte de lloguer de l’edifici d’oficines Luxa Silver, que inclou també 200 places d’aparcament, per un període de quinze anys. L’acord representa l’operació immobiliària més gran de Catalunya dels darrers deu anys, amb una inversió d’uns 60 milions d’euros, i s’ha portat a terme amb la mediació de la consultora CBRE.

El nou centre d’Amazon, l’entrega del qual està prevista per al febrer de 2018, donarà servei a les petites i mitjanes empreses d’Espanya, França i Itàlia que venen els seus productes a través del marketplace de la companyia, i suposarà la creació de 500 llocs de treball en els pròxims tres anys. En aquest sentit, fonts properes a l’operació apunten que l’opció de Barcelona s’ha imposat a altres ciutats que també el volien el hub, com Milà, Madrid i París.

Fonts d’Amazon ja van destacar al seu moment que Barcelona era la seu ideal per al nou hub, doncs es tracta d’una ciutat que compta amb una xarxa de professionals internacionals de reconegut talent, coneixedors de la tecnologia, amb formació i coneixement d’idiomes, i amb un teixit de pimes, emprenedors i start-ups especialment dinàmic i innovador. En aquest sentit, el darrer l’informe de la Mobile World Capital (MWCB) destaca que una cinquena part dels negocis en l’àmbit digital a Barcelona corresponen a l’e-commerce.

Rècord de demanda i inversions al districte 22@
El 22@ de Barcelona ha esdevingut el districte de les oficines amb un alt component tecnològic i innovador. Companyies com Privalia, Yahoo!, Mediapro, Microsoft, Sanofi-Aventis, Groupalia, Capgemini, Schneider Electric, Vistaprint o Indra estan ubicades al districte. Segons un informe de Cushman&Wakefield, el 22@ va concentrar el 2016 una quarta part de la superfície absorbida a la ciutat i 930 milions d’euros d’inversió.

[20/06/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades