02
juny
2023


Comparteix a les xarxes

Un sorprenent augment del 87% en inversions en el sector salut, ha aconseguit desafiar la tendència a la baixa observada arran del món. Les dades han estat proporcionades per l’Estudi sobre l’inversió al sector Life Sciences & Health a Catalunya 2022 fomentat per CataloniaBio & HealthTech y EY.

Durant l’any 2022, s’han experimentat descensos notables en les inversions dels sectors biotecnologia i tecnologia mèdica a Europa i EE.UU, segons l’estudi realitzat. Marcant una gran diferència, l’ecosistema català va continuar prosperant i va arribar a la increïble xifra de 445 milions d’euros. 

La principal font de finançament per les empreses de Catalunya segueixen sent els fons de capital de risc (VC). Aquests fons han cooperat a recaudar els 445 milions d’euros, el que representa el 77% de la totalitat. 

En l’últim any, s’han dut a terme operacions notables en l’àmbit empresarial, com Medtech Impress, que va aconseguir un finançament de 122 M€, i les empreses biotecnològiques Minoryx Therapeutics i SpliceBio, els qui van captar més de 50 M€ cadascuna, posicionant-les com a actors clau en els seus respectius sectors.

Al sector de la salut digital han aconseguit un capital de 39 milions d’euros i les operacions van incrementar quasi un 20% durant l’any 2022. Cal remarcar l’augment de capital recaudat pels proveïdors de serveis, amb 28 milions d’euros generats al 2022, 6 milions més que l’any 2021.

L’origen de les inversions son majoritàriament locals. Al voltant del 90% de les accions de cada empresa són propietat d’inversors catalans, a excepció de les farmacèutiques que solen obtenir inversió extrangera. 

Desenvolupament del Sector Salut l’any 2022

L’estudi es va basar en enquestes directes a empreses i institucions pertanyents a CataloniaBio & HealthTech. L’informe inclou la perspectiva dels inversors, oferint una visió complementària del sector. 

Segons les dades recopilades, el 80% de les empreses enquestades van aconseguir aconseguir els seus objectius per a 2022. Les empreses de desenvolupament de productes en els sectors biotecnològic i Medtech van tenir un èxit del 71% i 82% respectivament. 

A més, el 92% de les empreses de salut digital i el 71% en el sector serveis també van complir amb les seves metes. La indústria farmacèutica va obtenir un rendiment destacat, amb el 100% de les empreses enquestades complint els seus objectius. Tant les empreses com els inversors estan satisfets amb l’acompliment del sector salut en 2022, considerant-ho un exemple de la qualitat de l’ecosistema i la professionalitat del sector a Catalunya.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats