02
juny
2023


Comparteix a les xarxes

Un sorprenent augment del 87% en inversions en el sector salut, ha aconseguit desafiar la tendència a la baixa observada arran del món. Les dades han estat proporcionades per l’Estudi sobre l’inversió al sector Life Sciences & Health a Catalunya 2022 fomentat per CataloniaBio & HealthTech y EY.

Durant l’any 2022, s’han experimentat descensos notables en les inversions dels sectors biotecnologia i tecnologia mèdica a Europa i EE.UU, segons l’estudi realitzat. Marcant una gran diferència, l’ecosistema català va continuar prosperant i va arribar a la increïble xifra de 445 milions d’euros. 

La principal font de finançament per les empreses de Catalunya segueixen sent els fons de capital de risc (VC). Aquests fons han cooperat a recaudar els 445 milions d’euros, el que representa el 77% de la totalitat. 

En l’últim any, s’han dut a terme operacions notables en l’àmbit empresarial, com Medtech Impress, que va aconseguir un finançament de 122 M€, i les empreses biotecnològiques Minoryx Therapeutics i SpliceBio, els qui van captar més de 50 M€ cadascuna, posicionant-les com a actors clau en els seus respectius sectors.

Al sector de la salut digital han aconseguit un capital de 39 milions d’euros i les operacions van incrementar quasi un 20% durant l’any 2022. Cal remarcar l’augment de capital recaudat pels proveïdors de serveis, amb 28 milions d’euros generats al 2022, 6 milions més que l’any 2021.

L’origen de les inversions son majoritàriament locals. Al voltant del 90% de les accions de cada empresa són propietat d’inversors catalans, a excepció de les farmacèutiques que solen obtenir inversió extrangera. 

Desenvolupament del Sector Salut l’any 2022

L’estudi es va basar en enquestes directes a empreses i institucions pertanyents a CataloniaBio & HealthTech. L’informe inclou la perspectiva dels inversors, oferint una visió complementària del sector. 

Segons les dades recopilades, el 80% de les empreses enquestades van aconseguir aconseguir els seus objectius per a 2022. Les empreses de desenvolupament de productes en els sectors biotecnològic i Medtech van tenir un èxit del 71% i 82% respectivament. 

A més, el 92% de les empreses de salut digital i el 71% en el sector serveis també van complir amb les seves metes. La indústria farmacèutica va obtenir un rendiment destacat, amb el 100% de les empreses enquestades complint els seus objectius. Tant les empreses com els inversors estan satisfets amb l’acompliment del sector salut en 2022, considerant-ho un exemple de la qualitat de l’ecosistema i la professionalitat del sector a Catalunya.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia