19
febrero
2017


Comparte en las redes

  • Barcelona acapara el 28,4% de les 2.663 start up digitals i el 56% de les inversions a l’Estat
  • Una cinquena part dels negocis en l’àmbit digital a Barcelona corresponen a l’e-commerce

Segons les dades recollides en l’informe Startup Ecosystem Overview del darrer any, que elabora la Mobile World Capital Barcelona (MWCB), Barcelona ha captat el 28,4% de les 2.663 start up digitals que s’han instal·lat a l’Estat espanyol, i que acapara un 56% del total de les inversions fetes en aquest àmbit en els darrers tres anys.

Només en el 2016 la capital catalana va rebre 282 milions d’euros, mentre que Madrid va captar 173 milions. Això ha situat Barcelona com a cinquena capital de referència europea, només al darrere de Londres, Berlín, París i Amsterdam, i al davant de la capital espanyola, que la segueix en sisena posició. Barcelona, doncs, aspira a esdevenir en pocs anys un dels pols de referència del sector a Europa.

En l’informe de la MWCB es destaca que una cinquena part dels negocis en l’àmbit digital a Barcelona corresponen a l’e-commerce. El segueixen en importància les aplicacions mòbils (10%), les solucions per a empreses (10%) i les empreses digitals de l’àmbit del turisme (9%). En aquest sentit, així com Londres és un referent en fintench o Tel Aviv ho és en ciberseguretat, Barcelona ja és un referent en el sector de l’e-commerce.

També l’European Digital City Índex 2016, del que se’n fa ressò l’Observatori Barcelona 2016 publicat recentment, indica que Barcelona és la novena ciutat europea més atractiva per a les persones emprenedores en l’àmbit digital, amb un entorn que ofereix les condicions i el suport necessari als promotors de nous projectes tecnològics en l’àmbit digital. En aquest punt, es valora la tasca d’impuls a la iniciativa emprenedora i empresarial de Barcelona Activa, amb els equipaments i serveis que posa a disposició de projectes emprenedors i start-ups.

[22/02/2017]

Comparte en las redes

Noticias relacionadas

Barcelona Airport exceeded

Noticias

El aeropuerto de Barcelona supera los 4,2 millones de pasajeros en marzo, un 13,8% más que en el 2023