18
juny
2024


Comparteix a les xarxes

Enguany el congrés mundialment conegut Mobile World Congress (MWC) ha aconseguit superar les expectatives en aconseguir més de 100.000 assistents en aquesta nova edició, una xifra que no es veia des de 2016. Aquest creixement no sols ha estat únicament quantitatiu, sinó també qualitatiu, ja que la meitat dels participants ocupen llocs d’alta direcció, reflectint una tendència que els organitzadors de l’esdeveniment han potenciat en els últims anys per a subratllar el caràcter estratègic del congrés.

En un context de recuperació de la pandèmia, el MWC 2024 ha establert un nou rècord econòmic en superar, per primera vegada, els 500 milions d’euros d’impacte. Aquesta xifra, que es calcula anualment per a mesurar el benefici econòmic de l’esdeveniment, inclou tant la despesa directa en l’economia local com els impostos recaptats pel govern central.

A més d’aquest impacte econòmic directe, el MWC ha generat més de 9.200 ocupacions temporals per a satisfer les demandes del congrés, tant de la GSMA (Global System for Mobile Communications) com de Fira de Barcelona i les empreses participants. Des de 2006, s’estima que el congrés ha creat més de 160.000 ocupacions a temps parcial, oferint en moltes ocasions la primera oportunitat laboral a joves.

Un informe de la GSMA, destaca que la xifra d’impacte econòmic d’enguany duplica l’obtinguda en la primera edició celebrada a Barcelona fa 18 anys, en 2006. Des de la seva arribada a la ciutat, el MWC ha aportat més de 6.300 milions d’euros a l’economia local, consolidant-se com un esdeveniment fonamental per a la regió.

“El MWC i Barcelona formen una combinació perfecta d’innovació, col·laboració i èxit compartit. Sense el suport de la ciutat amfitriona i dels seus habitants, no podríem realitzar un esdeveniment tan reeixit cada any”, va comentar John Hoffman, CEO de la GSMA. “L’impacte econòmic del MWC a Barcelona és un senyal de confiança a la ciutat i demostra el nostre èxit conjunt. Després de 18 anys de col·laboració, el MWC és molt més que un congrés per a Barcelona, i Barcelona és molt més que una ciutat per a la GSMA”, va afegir Jordi Valls.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades