18
juny
2024


Comparteix a les xarxes

El mes de maig ha marcat un punt d’inflexió en l’àmbit laboral català, en registrar un nou rècord de més de 3,8 milions de treballadors. Aquesta fita històrica anticipa un període estival ple de dinamisme i oportunitats en el mercat laboral regional. Segons les dades proporcionades pel Ministeri de Treball i Economia Social d’Espanya, s’observa un notable increment de 90.131 treballadors en comparació amb el mateix període de l’any anterior, reflectint un creixement del 2,43%.

A més, el descens de la desocupació continua, amb una reducció de 6.248 persones en la llista de demandants d’ocupació respecte a abril de 2024. Aquest descens del 1,85% respecte al mes anterior situa la taxa de desocupació en el seu nivell més baix per a un mes de maig des de 2008.

El secretari de Treball de Catalunya, Enric Vinaixa, va destacar la magnitud d’aquests assoliments com a «xifres sense precedents», ressaltant el paper de lideratge de Catalunya en la reducció de la desocupació a nivell nacional. Encara que va reconèixer la necessitat de continuar millorant, especialment pel que fa a la qualitat de l’ocupació, Vinaixa va celebrar la significativa reducció de la desocupació juvenil i en persones majors de 45 anys. Respecte a l’estacionalitat de l’ocupació, va assenyalar una millora notable en comparació amb anys anteriors, la qual cosa suggereix una major estabilitat en el mercat laboral al llarg de l’any.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades