17
juny
2024


Comparteix a les xarxes

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat recentment una convocatòria de finançament de 250 milions d’euros destinada a promoure la construcció d’habitatges de lloguer social.

Aquesta iniciativa, liderada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i el Institut Català de Finances (ICF), ofereix préstecs bonificats a promotors públics i privats que ja comptin amb subvencions públiques per a la construcció d’habitatges amb protecció oficial.

L’objectiu és cobrir la part del cost dels habitatges no inclosa en les subvencions. Aquest impuls busca augmentar el parc d’habitatges socials i assequibles a Catalunya, garantint el dret a l’habitatge per a tots els ciutadans.

Els beneficiaris d’aquesta línia de préstec podran sol·licitar un crèdit mínim de 250.000 euros amb un interès inicial del 3,65%, amortitzable en un màxim de 30 anys. La AHC bonificarà el 0,70% de l’interès, reduint-lo així al 2,95%. Aquesta nova convocatòria de finançament representa el doble de l’anunciada fa un any, la qual cosa ha permès impulsar fins al moment 397 habitatges socials a Catalunya.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades